11 Şubat 2016 Perşembe

NOHUTLU PÜRE TARİFİ


Nohutlu Püre için gerekli Malzemeler:


- 400 gr. kuşbaşı et
- 125 gr. margarin
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet domates
- 3 adet sivribiber
- Tuz
- Püre Malzemesi:
- 2 su bardağı nohut
- 2 kahve fincanı margarin
- 1 çorba kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 et suyu tableti
- Tuz,karabiber

Süre: YAKLAŞIK 1 SAAT KADAR

Nohutlu Püre Yapılışı:


Nohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Suyunu süzüp iyice ezin. Tencerede margarini eritip unu ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurup süt, ezilmiş nohut, tuz ve karabiberi ekleyin. Katılaşmaya başlayınca et suyu tabletini ekleyin. Karıştırarak püre haline getirin. 

Başka bir tencerede margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun ve eti ilave edin. Etler kavrulunca, salça ve yarım su bardağı su ilave edip 3 dakika kadar daha pişirin. Su azaldığında tuz ekip ateşten alın. Hazırladığınız nohutlu püreyi servis tabağına yayın ve üzerine eti yerleştirin. Hafif kızartılmış domates ve biberle süsleyip servis yapın.AFİYETLER OLSUN......

0 yorum:

Yorum Gönder