11 Şubat 2016 Perşembe

ET KAVURMA TARİFİ

Et Kavurma için Gerekli Malzemeler:


- 2 Çorba kaşığı margarin
- 750 gr yağsız kuşbaşı dana eti
- 2 Adet soğan 
- 1 Adet orta boy havuç
- 2 Adet domates
- 15 Adet mantar
- Tuz, karabiber 


Süre: Yarım saat kırk dakika kadar,,,

Et Kavurma Yapılışı;


Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun. Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene kadar pişirin. 

Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin. Kazınıp yıkandıltan sonra küp şeklinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana kadar çevirin. 

Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ilave edin.... 

Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyebilirsiniz. AİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder