11 Şubat 2016 Perşembe

FIRINDA KUZU BUT TARİFİ


Fırında kuzu but malzemeleri


- 1 adet kuzu but 
- 3 adet kuru soğan 
- 3 adet sivribiber 
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
- 1 yemek kaşığı domates salçası 
- 1 su bardağı kaynamış su



Fırında kuzu but yapılışı:


Kuzu budunu kemikli olarak 5-6 parçaya böldürün. Fazla yağlarını temizleyip soğuk suyla yıkadıktan sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla bir tencereye alın. 3 baş soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin. Etleri ara sıra çevirmek suretiyle tencerenin ağzı kapalı şekilde -etler yumuşayana kadar- pişirin.

Etler piştikten sonra su ilave etmeden fırın kabına alın. Üzerine sivri biberleri koyun.

Biraz  salçayı 1 su bardağı kaynamış su ile ezip etlerin üzerine koyun. Tencerede kalan suyu da ilave edin. Kabın üzerini alimünyum folyo ile kapatıp 200 C'de 20 dakika pişirin.İsteğe bağlı olarak patates püresi veya pilav ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder