6 Kasım 2015 Cuma

İrmik Helvası


Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı süt
  • 125 gr. tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tercihen: 1 yemek kaşığı pekmez

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?


  • Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  • Tereyağını tencereye alıp eritin.
  • İrmik ve unu katıp rengi altın sarısı olana kadar karıştırarak kavurun.
  • Kaynayan şerbete sütü ve pekmezi ekleyip karıştırın ve irmiğe ilave edin. (Yani irmik de, şerbet de sıcak olacak)
  • Tahta kaşıkla 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
  • İlk sıcaklığı geçince yani 15 dakika kadar sonra elinizle veya kaşıkla şekil vererek servis tabağına dizin.
  • Fıstık, ceviz veya bademle süsleyerek servis edin.
  • Afiyet şifa olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder