25 Ocak 2016 Pazartesi

Kus kus çorbası için gerekli malzemeler


Bir parça tavuk göğsü
1 adet soğan
Bir çay bardağı kus kus
5-6 bardak su veya tavuk suyu
Karabiber bir tutam
Tuz
 Bir tatlı kaşığı Salça
Bir tutam nane
5 yemek kaşığı sıvı yağ




TAVUKLU KUSKUS ÇORBASI TARİFİ


Başlangıç olarak tavuğu bir tencereye alalım üzerini örtecek kadar su koyalım bir tutam tuz koyalım haşlansın. Başka bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanı yağı alalım soğanlar pembeleşene kadar kavuralım soğan pembeleşince bir tatlı kaşığı Salça yı katıp bir kaç saniye çevirebilirsiniz sonra suyunu ekleyelim  su kaynayınca bir çay bardağı kus kusu koyalım tuzunu ekleyip kaynamaya bırakalım haşlanan Tavukları minik parçalara ayırıp kaynayan kus kus lara ekleyelim kus kus çorbamız  pişince isteğe göre üzerine biraz yağda naneyi  ısırıp dökebiliriz karabiberi ekleyelim afiyetle yiyelim kışın içleri ısıtan bir çorba ve hazırlaması kolay biz çok seviyoruz 😊


0 yorum:

Yorum Gönder