29 Mayıs 2015 Cuma

SELAMLAR...
İçinde kakao olan her tarif beni heyecanlandırıyor. Çikolata aşktır aşk! :) Bu tarifi gördüğümde de hemen burnuma miss gibi hafif bir çikolatalı ikram kokusu geldi, Koştum mutfağa. Az malzemeyle kolay yapılacak sihirli bir tarif; kakaolu sihirli kek, çikolatalı sihirli kek, canım sihirli kek :)) 
Malzemeler;
  • 4 yumurta (akları ve sarıları ayrılacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram margarin yada tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • Vanilya
Yapılışı;
  • Tereyağını eritip oda sıcaklığına gelene kadar ılıtıyoruz. 
  • Ilındıktan sonra yumurta sarılarını ve tereyağını çırpın ardından şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  •  Sütü ekleyip bir dakika kadar tekrar çırpıyoruz.
  •  Ayrı bir kapta un, vanilya ve kakao karıştırılır. Bu karışıma yavaş yavaş eklenir pürüzsüz bir kıvam alana kadar tekrar çırpıyoruz.
  •  Başka bir kapta yumurta aklarını kar gibi kabarana kadar çırpıyoruz. (kabı ters çevirdiğimizde akmayacak sertlikte olacak kremşanti kıvamında olacak resmen)
  • Yumurta aklarını yavaş yavaş kek karışımına ekleyerek spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırıyoruz. Bu aşamayı dikkatlice yapmak gerekir zira istediğimiz sonucu alamayabilirz yumurtanın prüzsüz olmalı ama yumurta akları aşırı sönmemeli hassas bir nokta zira.
  •  Güzelce karıştırdıktan sonra 22×22 cmlik borcamı yağlıyoruz ve karışımı yavaşça döküyoruz.Kek Hamurunun cıvık olması sizi korkutmasın çünkü olması gerekeni böyle :)
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırına verip üzeri piştiğinde fırından alın ( elinizle dokunduğunuz da içinin hala yumuşak olduğunu hissedeceksiniz bu normal :) )
  • Son Olarak en altta oldukça yoğun katman ortada kremamsı bir katman ve üstte ise kek katmanı haline geliyor. Sufleye benziyor. Soğuk servis edilmeli, ben servis ederken pudra şekeri döktüm üstüne şık durdu :)
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder