30 Ocak 2016 Cumartesi




  • MALZEMELER
  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (klasik su bardakları ile tam 6 bardak aldı ancak biraz az biraz fazla kullanabilirsiniz, ölçülerinize göre değişebilir)
içi için:
  • kırılmış ceviz ya da fındık
açmak için
  • mısır nişastası
şerbeti için;
  • 4 bardak şeker
  • 5 bardak su
  • bir kaç damla limon suyu
üzeri için:
  • 300 gr tereyağı ya da margarin

YAPILIŞI


Hazırlamak için öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.
  • Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun.
  • 10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.
  • Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.
  • Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün. Önceden ısıtılmış 180C fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin…
  • AFİYETLER OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder