6 Kasım 2015 Cuma

PATATESLİ KEK

Malzeme


    0.5 su bardağı sıvı yağ
    5 yemek kaşığı yoğurt
    2 yumurta
    3 tane orta boy patates
    2 tane orta boy soğan
    7 yemek kaşığı un
    1 paket kabartma tozu
    4 çay kaşığı tuz
    Pulbiber, karabiber



Patatesli Kek Yapılışı


Yumurtayı, yoğurdu, yağı bir kabın içinde karıştırın. Daha sonra soğanı ve patatesi küp küp doğrayıp kabın içine ilave edin(patatesler ve soğanlar çiğ olacak).Unu, kabartma tozunu ve tuzu da kaba döküp karıştırın. En son işlemde de karabiber ve pulbiberi ekleyip tekrar karıştırıp, küçük yuvarlak borcama dökün ve fırına atın. 170 derecede pişirmeniz yeterli olacaktır. Afiyet olsun.


en tatlı tarifler

0 yorum:

Yorum Gönder