Kilis tava Antepli olmam ve liseyi Kiliste okumam itibariyle her zaman ailemin ve benim mutfağımın gündeminde olan bir yemek. Pirinç pilavı ile daha çok sevsem de şu aralar fazla kaloriden kaçma eğilimimden dolayı ben bulgur pilavı ile tercih ettim.
Kiliste her fırının yanında bir manav bir de kasap mutlaka bulunur, siz sadece hangi boy tepsi ile isteğinizi söyler zahmetsizce sofranıza koyarsınız bu lezzeti. Fakat bizler gibi bu keyiften mahrum olan hanımlar elbette evde kendi şartlarıyla yapacak elbette harika işler çıkaracaklar :)
Tarifi veriyorum, kolay gelsin..
Malzemeler;
- 250 gram kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 4 adet orta boy domates
- 2 adet biber
- 3 ya da 4 adet kemer patlıcan
- 6 diş sarmısak
- tuz, yağ, karabiber,az miktar salça
- 1 yemek kaşığı pul biber, su.
- isteğe bağlı maydanoz
Tarif;
Kilis tava sonbaharda tadına doyum olmaz elinize sağlık...
YanıtlaSilKilis tava sonbaharda tadına doyum olmaz elinize sağlık...
YanıtlaSil