2 Haziran 2015 Salı

Kilis tava Antepli olmam ve liseyi Kiliste okumam itibariyle her zaman ailemin ve benim mutfağımın gündeminde olan bir yemek. Pirinç pilavı ile daha çok sevsem de şu aralar fazla kaloriden kaçma eğilimimden dolayı ben bulgur pilavı ile tercih ettim. 

Kiliste her fırının yanında bir manav bir de kasap mutlaka bulunur, siz sadece hangi boy tepsi ile isteğinizi söyler zahmetsizce sofranıza koyarsınız bu lezzeti. Fakat bizler gibi bu keyiften mahrum olan hanımlar elbette evde kendi şartlarıyla yapacak elbette harika işler çıkaracaklar :) 
Tarifi veriyorum, kolay gelsin..

kilis tava yapımı

Malzemeler;
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 adet orta boy domates
  • 2 adet biber
  • 3 ya da 4 adet kemer patlıcan
  • 6 diş sarmısak
  • tuz, yağ, karabiber,az miktar salça
  • 1 yemek kaşığı pul biber, su.        
  • isteğe bağlı maydanoz                     
Tarif;

Soğan, biber, maydanoz, sarımsak, robottan geçirilir ya da ince ince kıyılır. Yoğrulabilecek uygun bir kaba aktarılır ve üzerine kıyma, tuz, karabiber, pul biber,yağ ve salça ilave edilir. Bu karışım iyice yoğrulur. Patlıcanlar ince dilimlenir, tuzlu su da bekletilir ve suyu sıkılarak fırın tepsisinin tabanına dizilir. Üzerine yoğrulan kıyma elle yayılır. Etin üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biber dizilir. Önceden ısıtılmış 185 derecede 1 saat pişirilir. 

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Kilis tava sonbaharda tadına doyum olmaz elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Kilis tava sonbaharda tadına doyum olmaz elinize sağlık...

    YanıtlaSil