SELAMLAR...
Canımız tatlı bir şeyler istediğinde hemen 5 dakikada yapabileceğimiz tatlıdır kendisi... Kimden bahsettiğim malum; irmik helvası :) Ama sütlü irmik helvası, içine biraz çam fıstığı katıyorsun o zaman daha da harika, oluyor sana çam fıstıklı irmik helvası <3 Bu böyle uzaaar gider. Demem o ki ben fıstığı kattım içine siz keyfinize göre katın katmayın. Hadi ben tarife geçiyorum, kolay gele :)
Malzemeler;
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı margarin
- Çam fıstığı
- Önce süt ve şekeri koyun. Ocağa alın.
- Ocakların altını yakın ve kaynatın arada karıştırın.
- Diğer tarafta irmiği ocağa koyun
- Hafif ateşte irmiği ve çam fıstığını irmiğin rengi ve kokusu dönene kadar karıştırın.
- Bu arada şerbet kaynayınca altını kapatın.
- İrmiğin rengi dönünce tereyağını ekleyip, biraz daha karıştırın.
- Daha sonra yavaş ve dikkatli bir şekilde şerbeti helvaya dökün ( sıçrayabilir ) .
- Karıştırarak hafif ateşte şerbeti çektirin ve ocağı kapatın.
- Şerbetini çeken helvayı ağzı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin.
- Helvayı alt - üst edip karıştırın ve irmik helvamız servise hazır.
- Küçük kase yada kalıplara boşaltın ve ters çevirin.
- Dilediğiniz gibi süsleyip, servis edin. ( Ben antep fıstığıyla süsledim:) )
0 yorum:
Yorum Gönder