Bloga ilk postumu en sevdiğim hatta en bir sevdiğim :) tatlı tarifimle başlamak istedim. Aniden gelen misafirler yada tatlı krizlerim için buzlukta her zaman film strece sarıp hazır bulundurduğum kurtarıcımdır benim :) Ben pastamı buzluğa Tantitoniden aldığım silikon kek kalıbıyla dondurdum ama streçe sarıp dondurmakta pratik bilginize ;)
Malzemeler;
- 300 gram petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı/margarin ( ben bazen direk 3 yemek kaşığı sıvı yağ da kullanabilirim üşengeçlikten:))
- Hindistan cevizi, ceviz, fıstık vs..
Yapılışı;
Önce petibör bisküvileri çok un ufak etmeden kırıyoruz elimizle. Eğer tereyağı ya da margarin kullanıyorsak eritiyoruz. Şekeri, sütü, yağı ve kakaoyu iyice karıştıralım yalnııızzzz!!!! şekerin erimesine dikkat edelim. Şekerimiz sütlü karışımda iyice erisin ve tüm karışımı bisküvilere ekleyip harmanlayalım şekilli silikon kaba koyup üstüne hindistan cevizi vs. serpelim, eğer yoksa tezgaha güzelce serdiğimiz film streçe ya da poşete güzelce yayıp kapatalım. Elimizle oval ya da üçgen şekil verebiliriz, pastamızı buzluğa koyuuuuuupp soğuk servis yapalım....
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
Ellerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilÇok lezzetliydi
YanıtlaSilAfiyet olsun 😘
YanıtlaSil