İlk 4 ayı çok fazla bulantılı bir hamilelik geçirdiğim doğrudur. Fakat 31. haftamda bir obura dönüştüğüm de bir o kadar doğrudur. Hele çikolatalı, kakaolu bir şeyler yerken gözlerimin kalp şekline büründüğünü söylemeliyim :) Her geçen gün yuvarlak, kabarmış bir turtaya dönerken gövdem ben halimden oldukça memnunum. Pişman olmadan yemek ve kilo almalara üzülmemek bence kadınlar için sadece anne olmaya hazırlandıkları bu dönem için geçerli, çok keyifli :))
Tabi ki bu dönemi "Allah ne verdiyse yiyelim" yaşam biçimine çevirmeden biraz gezerek biraz da kitap okuyarak ruhumu da doyurarak geçirmek istiyorum. Henüz acemi anne olunca okunan kitaplar da anne ve bebek üzerine oluyor doğal olarak.
Şu anda bebeklerin 3 ay erken doğduğunu iddia eden yazar Dr.Harvey KARP'a ait Mahallenin En Mutlu Bebeği kitabını okuyorum. Çok ağlayan bebeklerle baş etmenin yollarını ve kolik bebeğin tanımını yapıyor yazar kitabında. İlerleyen vakitlerde bu kitaba daha çok vakit ayıracak şekilde bir post hazırlığında olduğumu bilmelisiniz ayrıca bu postu her hangi bir reklam niyetiyle değil de fayda amaçlı, annelere destek için hazırladığımı da bilmelisiniz :). Anne adaylarına ve 0-3 ay arası bebek annelerine tavsiye edilebilir bir kitap.
Gel gelelim kitabı okurken bana eşlik eden ıslak kekimin tarifinee...
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 3-4 kaşık kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 buçuk bardak un
- 1 su bardağı süt
- Karışımdan 1 bardak
- Yumurtaları şekeri bir kapta şeker iyice eriyene kadar ve yumurtalar köpürene kadar çırpıyoruz.
- Yağ, süt ve kakaoyu kaba ekleyip iyice harmanlaşmış bir karışım elde ediyoruz. Bu karışımdan 1 su bardak ayıralım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kaba ekleyelim malzemeler iyice karışınca çok fazla çırpmadan ve bekletmeden kekimizi yağlı tepsiye döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırına verelim.
- Kek pişerken karışımdan aldığımız 1 bardak sosa 1 bardakta süt ekleyip hemen 1 taşımlık kaynatalım ve soğumaya alalım.
- Kek piştikten sonra dilimleyelim ve biraz da kürdanla delikler açalım sosu üstüne eşit bir şekilde dökelim... Soğuk servis yapalım, ben üstünü fıstıkla süsledim siz keyfinize göre yapın bir şeyler :))
enfes olmuş
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık ayşenur hanım😊
YanıtlaSilEllerinize sağlık ayşenur hanım😊
YanıtlaSilAfiyet olsun 😘
YanıtlaSil