29 Mayıs 2015 Cuma

SELAMLAR...
Kabul günlerinin, kadınların toplandığı her zamanın vazgeçilmezi, kısır hem de Adana usulü kısır :) Geçen günlerde Annemin samimi dostlarından birisi uzun süredir canım istiyor diye kısırdan bahsedince bizim de aklımıza düştü. Dedik gel hadi hep beraber kısır yapalım, sıcacık sohbetin yanında daha da bir lezzetli oldu kısırımız.. İşte tarifi;

Malzemeler;
  • 3 su bardağı pilavlık bulgur ya da köftelik bulgur,
  • Islatmak için bir miktar ılık su ve tuz,
  • 1 adet soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 3 adet domates,
  • 2 adet salatalık,
  • 1 adet yeşil biber,
  • 1 adet limon,
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası,
  • Karabiber ,
  • Kırmızı pul biber,
  • Kimyon,
  • Kekik ,
  • Nane,
  • Sumak,
  • Yarım bağ maydanoz,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ.
  • İsteğe bağlı marul (ben içinde marul da severim :) )
Yapılışı;
  • Bir kabın içine bulguru, tuzu koyalım ve ılık suyla bulguru ıslatalım.
  • Sarımsakları dövdükten sonra bulgurun içine ilave edelim.
  • Üzerine biber salçasını ilave edelim ve 10 dk yoğuralım.
  • Karabiberi, kırmızı pul biberi, kimyonu, kekiği, sumağı, naneyi ilave edelim.
  • Domatesleri, biberi, maydanozu ve salatalıkları kısacası tüm sebzeleri küp şeklinde ince ince doğrayalım ve bulgurun içine ilave edelim.
  • Sıvı yağı ve limon suyunu da ilave edip iyice karıştıralım. bu kadarcık :))
Afiyet Olsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder