15 Mayıs 2016 Pazar

Yağlı Köfte Tarifi

Merhaba sevgili okurlar;
Sizlere gaziantep usulü yağlı köfte yapımını yazıyor olacağım.


YAĞLI KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

4/5 kişilik

1) İnce bulgur (simit)
2) Biber salçası
3) Bir (1) adet orta boy soğan
4) 2/3 diş sarımsak
5) Bir bağ maydanoz
6) Üç (3) dal taze yeşil soğan
7) Bir tutam tuz ve karabiber
8) Bir (1) su bardağı zeytinyağı



YAPILIŞI:
Öncelikle büyük bir kaba (leğene) kişi başı bir çay bardağı olacak şekilde ince bulgur konulur ve üzerine 2 (iki) dolu yemek kaşığı biber salçası koyun bir tutam tuz ve karabiberi de ekleyip harmanlayın iyice özdeşleşince iki avuç dolusu su alıp yoğurmaya başlayın ıslaklığını kaybedinceye kadar yoğurmaya devam edin ayrı bir yerde kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Doğramış olduğunuz soğan ve sarımsakları yoğurmuş olduğunuz bulgurun içine ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Yoğurduğumuz harç yumuşayıp kıvam almaya başlayınca bi tavaya zeytinyağını koyun ve kısık ateşte kızdırın. Diğer tarafta maydanoz ve yeşil soğanları çok ince bir şekilde doğrayın. Doğramış olduğunuz maydanoz ve soğanları harcın üzerine ekleyin ve kızmış olan zeytinyağını gezdirin. Sonra iyice harmanlayıp yoğurmaya devam edin. İstenilen kıvam elde edilince ufak parçalar alıp elinizde şekil verin. Tercihen turşu ve bol yeşillik ile servis edin.

Afiyet olsun.
Yağlı köfte, Antep usulü yağlı köfte, yaglı kofte


0 yorum:

Yorum Gönder