1 Nisan 2016 Cuma

Yoğurtlu Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Patates Yemeği Malzemeleri:

Yarım kilo kuşbaşı et
Bir kilo patates
İki bardak haşlanmış nohut
Bir kilo yoğurt
Bir adet yumurta
Bir yemek kaşığı un
İki yemek kaşığı nane
Üç yemek kaşığı zeytinyağı




Öncelikle bir miktar yağla eti güzelce pişiriyoruz. Başka bir tencerede yemeklik doğradığımız patetesi haşlayıp pişirdiğimiz etin üzerine alıyoruz.  Daha sonra üzerini dört parmak örtecek kadar sıcak su ekliyoruz . Başka bir kasede yoğurt un yumurtayı çırpıyoruz. Tencerede ki patates nohut ve etin üzerine katıyoruz bir taşım kaynatıp üzerine naneyi yağda kavurun yemeğin üzerine dökünüz. Yoğurtlu Patates yemeğiniz hazırdır. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Patates Yemeği tarifime ait resimler bir kaç gün içinde eklenecektir. Selamlar.... Hatice

0 yorum:

Yorum Gönder