İrmik Helvası
Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı süt
- 125 gr. tereyağı veya 1 çay
bardağı sıvıyağ
- Tercihen: 1 yemek kaşığı pekmez
İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
- Şeker ve suyu tencereye alıp
kaynamaya bırakın.
- Tereyağını tencereye alıp
eritin.
- İrmik ve unu katıp rengi altın
sarısı olana kadar karıştırarak kavurun.
- Kaynayan şerbete sütü ve
pekmezi ekleyip karıştırın ve irmiğe ilave edin. (Yani irmik de, şerbet de
sıcak olacak)
- Tahta kaşıkla 5 dakika kadar
karıştırarak pişirin.
- İlk sıcaklığı geçince yani 15
dakika kadar sonra elinizle veya kaşıkla şekil vererek servis tabağına
dizin.
- Fıstık, ceviz veya bademle
süsleyerek servis edin.
- Afiyet şifa olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder