6 Şubat 2016 Cumartesi










Tas Kebabı Malzemeleri
  • 1 kg dana kuşbaşı eti,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 adet iri boy soğan,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
  • Tuz,
  • Patates kızartması.
  • Tas Kebabı Yapılışı
  • Tencereye eti ve zeytin yağını koyup etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
    Üzerine ince ince doğradığımız soğanı ve sarımsakları ilave edip soğanlar yumuşayana Sonra salçayı, kekiği ve toz kırmızı biberi ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
    Daha sonra etlerin üzerini kapatacak şekilde porselen bir tası tencerenin içine koyalım.
    Tasın üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyip
    Su çekildikten sonra tası tencereden çıkaralım.
    Etlerin üzerine tuz serpip, etlerin üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyip 10-15 dakika daha pişirelim.
  • kısık ateşte kadar kavuralım.
  • AFİYET OLSUN...


0 yorum:

Yorum Gönder