16 Ağustos 2015 Pazar

Firik Pilavı İçin Gerekli Malzemeler


1 su bardağı firik bulguru
1 su bardağı pilavlık bulgur
500 gr kuzu kuşbaşı
50 gr margarin
5 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası

3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber


Firik Pilavı Tarifi



  • Soğanları soyup kıyın. Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün. 
  • Etleri tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun. Etler suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  • Et suyunu çekince kıyılmış soğanlar, 1 çorba kaşığı ılık su ile sulandırılmış salça ve margarini ekleyin. 10 dakika daha pişirin.Bulgurları ilave edin. Kaynar suyuda ekleyin. Bir taşım kaynatıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. 
  • Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.


0 yorum:

Yorum Gönder